x
Home collection Hans Christiaan Andersen | Valentine Juwelier
Wie is er nu niet bekend met de verhalen van Hans Christiaan Andersen! Super leuk om bijvoorbeeld  jezelf kado te geven.. In ieder geval een te gek origineel kerstcadeautje maar ook voor het aankleden van een kersttafel zijn er hele leuke artikelen in de collectie.
Voor de verzamelaar komt er elk jaar een nieuwe knispel uit. Dit jaar is het “Ole-luk_oie” Een soort zandmannetje die springt van dak tot dak en schijnt zijn licht op de donkere hemel.
 
In het kort “Hans Christiaan Andersen”;
Er was eens een avonturier, dichter, filosoof die reisde de wereld rond. Zijn naam was Hans Christiaan Andersen. Tijdens zijn reis ontmoette hij veel mensen en vertelde hij hen zijn sprookjes en anekdotes. Tijdens het vertellen knipte hij ondertussen zijn knipsels. Wanneer hij zijn verhaal had verteld ontvouwde hij zijn knipsel en had hij een prachtig kunstwerk van papier in zijn hand.
Hans Christiaan Andersen hield van de kerst met al zijn tradities. Vaak verbleef hij de kerst in een herberg waar de gastvrouw of gastheer hem de kerstboom liet versieren met zijn eigen decoratieve kerstversiering.
Hans Christiaan Andersen schreef in totaal 212 sprookjes, romannen en verhalen. Veel van deze boeken zijn vertaald in meer dan 150 talen. Hij heeft meer dan 1000 verschillende papieren knipsels gemaakt.
Materiaal:
De home collecte is gemaakt van Messing, silver plated of goldplated 24 karaat goud. Alle producten hebben nog een extra coating zodat de oppervlakte niet beschadigd.