Batterijen vervangen horloges


Bij Valentine Juwelier hebben we al jaren ervaring met het vervangen van batterijen. We plaatsen uitsluitend kwikvrije batterijen van Seiko, die tevens milieuvriendelijk zijn, waarmee horloges jarenlang blijven lopen. Oude batterijen recyclen wij weer.

Omdat de meeste horloges waterdicht geleverd worden (dit staat vaak op de achterkant van het horloge vermeld, zoals 5 of 10 ATM), adviseren wij altijd om bij het vervangen van batterijen ook meteen service te doen. Dit omdat waterdichtheid bij een horloge niet alleen geldt voor als je gaat zwemmen of vaak met water in contact komt, maar ook zweet en huidschilfers buiten het horloge houdt. Hierdoor blijft het horloge beter lopen én gaat de batterij ook langer mee! 

Batterij vervangen: €10,50 (1 knop), €13,50 (2 tot 4 knoppen)
Hierbij wordt alleen de batterij vervangen. Dit is goedkoper, maar je loopt kans dat de batterij sneller leeg is omdat er vocht en vuil in het horloge terechtkomt waardoor het stroomgebruik van het horloge oploopt.

Batterij vervangen en service: €24,50 (1 knop), €30,95 (2-4 knoppen)
Omdat horloges ook van binnen vies worden (stof, huidschilfers, etc.), zorgt dit ervoor dat een horloge minder effectief loopt en de batterij sneller leeg gaat. Om ervoor te zorgen dat zowel de batterij als het horloge langer meegaan, reinigen we de kast en verwijderen we vuil van het uurwerk. 
In het kort: batterij(en) vervangen, waterdichtheidstest, kastranden schoonmaken, pakking invetten, band reinigen (we geven geen garantie op waterdichtheid).

Lithium batterij plaatsen met service: €33,50
In plaats van een reguliere Seiko batterij plaatsen wij een Lithium Seiko batterij. Deze batterijen gaan 4 tot 7 keer langer mee, maar het horloge moet hier wel geschikt voor zijn.

Ook hier maken wij het horloge verder schoon, omdat horloges ook van binnen vies worden (stof, huidschilfers, etc.), zorgt dit ervoor dat een horloge minder effectief loopt en de batterij sneller leeg gaat. Om ervoor te zorgen dat zowel de batterij als het horloge langer meegaan, reinigen we de kast en verwijderen we vuil van het uurwerk. 
In het kort: batterij(en) vervangen, waterdichtheidstest, kastranden schoonmaken, pakking invetten, band reinigen (we geven geen garantie op waterdichtheid).

Lithium batterij plaatsen: €19,50
We plaatsen een Lithium batterij van Seiko, die 4 tot 7 keer langer meegaat dan een reguliere batterij. Hiervoor moet het horloge echter wel geschikt zijn.


Garmin specialist


Wij zijn specialisten als het gaat om Garmin smartwatches en horloges. Lukt het niet om het horloge juist af te stellen, heb je problemen met de app of is er iets anders waar je hulp bij nodig hebt? Wij helpen je graag in de winkel om het probleem op te lossen. Je kunt ook een afspraak maken voor ons Smartwatch Inloopuur.


Onderhoud sieraden

Sieraden kunnen slijten, kapot gaan, of een steentje kwijtraken. Bij Valentine Juwelier kunnen we dit allemaal voor je repareren of een goede oplossing ervoor vinden. 

Voor regulier onderhoud zoals het vervangen van een gebroken schakel, een kapot slot, of het (her)zetten van een steen kunnen we je vaak al in de winkel advies geven. Soms raden we aan een vervangend sieraad aan te schaffen, of kunnen we je een offerte aanbieden voor de reparatiekosten (bijvoorbeeld wanneer een sieraad sentimentele waarde heeft). De offerte sturen wij dan later per mail, zodat je zelf kunt bepalen of je ermee akkoord gaat of niet. We gaan pas aan het werk als je akkoord gaat, en uiteraard sta je vrij om je sieraad weer op te halen. Wel rekenen wij kosten voor het onderzoek naar de specifieke reparatie, want ook daar gaat tijd voor ons in zitten.

Heb je een speciaal sieraad of wil je een aanpassing laten doen, dan geven onze experts ter plekke of na onderzoek advies over hoe dit gedaan kan worden. Uiteraard ontvang je daarna nog een gedetailleerde offerte over de klus. 

Voor zo'n onderzoek brengen wij €39,95 in kosten. Deze kosten gelden over het algemeen voor het onderzoek naar iets ingewikkeldere klussen dan een schakel of sluiting repareren, en komen te vervallen wanneer je ons het werk ook laat uitvoeren voor de prijs die wij per offerte aan je doorgeven.


Herinneringsservice

Als je zeker wilt weten dat jouw sieraden er netjes uit blijven zien en je niet per ongeluk onderdelen kwijtraakt door slijtage, dan kunnen we je in ons systeem zetten zodat je een herinnering van ons ontvangt zodra jouw sieraad toe is aan een onderhoudsbeurt. Het sieraad wordt gecontroleerd op slijtageplaatsen, of de eventuele zetting van stenen nog goed is, en het sieraad wordt goed schoongemaakt. Hier zijn geen kosten aan verbonden, en zo ben je ervan verzekerd dat jouw sieraad langer meegaat!