Taxatie van sieraden

Valentine Juwelier taxeert sieraden voor je. Het kan namelijk zijn dat je niet weet of een sieraad van een edelmetaal gemaakt is, of je wilt zeker weten wat de waarde is van het sieraad. Dit kijken wij graag voor je na! Dit doen we door te kijken naar de keurmerken die in het metaal gezet zijn, of door te testen welk materiaal het is. Daarnaast kunnen wij ook zien of een diamant ook echt is of niet door gespecialiseerde apparatuur om de hardheid te meten. 

Het duurt ongeveer één á twee weken om deze taxatie te doen, afhankelijk van de hoeveelheid sieraden die je langs brengt. Dit zullen wij op dat moment ook met je bespreken. Ook de kosten van de taxatie spreken we dan met je door.
 

Welke taxaties kun je bij Valentine Juwelier laten doen?


Economische waarde
Wanneer je je sieraden wilt verkopen, boedelscheiding moet regelen, of sieraden eerlijk wilt verdelen binnen de familie, is een taxatie om de economische waarde te bepalen noodzakelijk. 
Hierbij maken wij een taxatierapport op waarin wij :
  • per artikel een omschrijving van het artikel geven
  • het aantal karaat vermelden
  • de kwaliteit van de stenen vermelden
  • de herkomst van een sieraad zoveel mogelijk bepalen
  • of het product reparatie behoeft of niet
  • en de waarde van het product.
Zo kun je op eerlijke wijze de sieraden verdelen en voorkom je ruzie of onenigheden.

Vervangingswaarde
Wanneer je een duur sieraad wilt laten verzekeren en je weet niet hoeveel het waard is, dan kun je bij ons de vervangingswaarde laten berekenen. Wij stellen een rapport op waarin een volledige beschrijving van het sieraad staat met de totale waarde van het sieraad. Hiermee kan jouw verzekering het sieraad verzekeren voor bijvoorbeeld diefstal of verlies.

Zie hiervoor ook artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek.

Dagwaarde bepaling
Een taxatie om de dagwaarde van een artikel te bepalen is bedoeld voor oud goud of "sloopgoud", dat je zelf niet meer wilt hebben of wilt laten omsmelten. Deze taxatie is gebaseerd op de grondstofprijs dit op het moment van taxatie geldig is. Hiervoor krijg je geen taxatierapport.