Zelf leren een sieraad te maken?

Wil je jouw eigen zilveren sieraad maken, of zoek je een écht persoonlijk cadeau?


Dan is het volgen van een workshop zilveren sieraad maken bij Valentine Juwelier een leuk idee!  Wij verzorgen verschillende workshops, zoals het maken van je eigen zilveren ring, hanger of plaatarmband.         
                             
Een workshop doen is leuk idee voor een verjaardag, bijvoorbeeld voor een zus, vriendin of collega die 50 jaar wordt. Een reünie, familiedag, vrijgezellenfeestje, personeelsfeestje of gewoon zomaar zonder reden!
 

Een uniek sieraad maken waar er maar één van is

Je maakt een ring, hanger of plaatarmband met behulp van een standaard model waar je, in overleg met de goudsmid, je eigen draai aan kunt geven. De vorm nét even anders, een gravure erin laten zetten, er zijn ontzettend veel mogelijkheden!

Het is ook mogelijk om een herinneringssieraad met elkaar te maken. Zo kun je met elkaar stilstaan bij een overleden dierbare, en hem of haar in alle eer herdenken. Met een eigengemaakt zilveren sieraad draag je je jouw dierbare voor altijd symbolisch dichtbij je. Een tastbare herinnering aan die ene, speciale persoon. Alle cursussen en workshops worden gegeven onder deskundige begeleiding van gediplomeerde Meester Goudsmid Erik Swaab.

Cursus edelsmeden basis

Lijkt het je leuk om het vak van de goudsmid in te duiken en zelf sieraden te leren maken? Met deze cursus goudsmeden ga je dit leren! In ons atelier leer je werken met verschillende materialen. Zo begin je met zagen en vijlen op een hard metaal om gevoel te krijgen voor de materialen waar je mee gaat werken, en daarna stap je over op smelten en solderen. Je leert om te gaan met verschillende smelttemperaturen. Je begint met 4 vlakken uit te zagen en te bewerken. Daarna ga je deze als een vierkant blokje in elkaar solderen. En dan mag je beginnen met jouw eigen sieraad! Dit kan een zilveren of gouden ring zijn (of beide!) die je zelf gaat ontwerpen. Laat je fantasie in de vrije loop! Maak je een geheel eigen ontwerp, of gebruik je een ander sieraad als inspiratie?

De kosten voor de basiscursus zijn €425.00 Voor €85,50 kun je ook gereedschappen (een zaagje, vijlen, etc.) aanschaffen zodat je ook thuis aan de slag kunt. Je kunt deze cursus op Eventbrite boeken.

Bekijk hieronder een aantal sieraden die onze cursisten gemaakt hebben:
Link voorbeelden 

Cursus edelsmeden gevorderd

Heb je al ervaring met het maken van sieraden, en wil je nét een stapje verder? Volg dan de gevorderden cursus edelsmeden! Hier leren we je om een steen te zetten in een kast, en een sieraad te gieten met de Delftse Methode, waarbij je met klei een vorm maakt en deze vervolgens volgiet met zilver of goud. Dit kan van alles zijn, zoals een bijzondere munt, een takje of bloem, of iets wat je zelf bedacht hebt. Intussen ga je een ontwerp bedenken die je wilt maken, waarbij je één van de nieuw geleerde technieken gebruikt of deze combineert!

De kosten voor deze cursus zijn €425.00Je kunt deze cursus op Eventbrite boeken.

Workshops zilveren sieraden maken

Workshops zilveren sieraad maken 

Tijdens onze workshops zilveren sieraad maken ga je aan de slag om helemaal zelf een mooi sieraad te maken. Hierbij gebruik je zilver als materiaal, en ga je door het zilver te buigen, te zagen en te hameren jouw eigen sieraad maken. 

We bieden 4 verschillende workshops:

  • Zilveren hanger maken (2 uur)
  • Zilveren oorhangers maken (2 uur)
  • Zilveren plaatarmband met leren koord maken (2 uur)
  • Zilveren ring maken (4 uur)

Deze workshops zijn leuk voor bedrijfsuitjes, familiefeestjes, of gewoon om gezellig met vrienden te doen! Na een paar gezellige uurtjes in ons atelier, onder het genot van koffie, thee, andere drankjes en wat lekkers erbij, heb jij nieuwe vaardigheden geleerd én neem je een uniek sieraad mee naar huis!


Voor deze workshops zijn verschillende opties mogelijk. Wil je deze activiteit uitbreiden omdat je iets speciaals viert, bijvoorbeeld een jubileum, met bijvoorbeeld een speciale taart, of versiering? We bespreken deze opties graag met je zodat het een extra leuk uitje wordt. 

Je vindt al onze workshops en extra informatie op Eventbrite, waar je een datum kunt prikken en de tickets kunt bestellen en betalen.Workshop besteksieraad maken

Tijdens deze workshop verander je (zilver) bestek in een sieraad. Dit kan een armband of een hangertje zijn, dat is helemaal aan jou! Onder begeleiding van onze smid ga je aan de slag om een vork, mes, of (thee)lepel om te vormen en een nieuwe functie te geven als sieraad. Wij geven deze workshop op donderdags, en de locatie is helemaal aan jou! Wil je het in onze werkplaats doen, of liever ergens in een park, op school, of thuis in de tuin? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
 

Wil je een workshop cadeau doen?

Wij maken graag een mooie cadeaubon voor je! Geef aan welke workshop of cursus je cadeau wilt doen in de winkel of per mail. Met een speciale code kan degene die een leuke workshop/cursus krijgt zelf een datum uitkiezen op Eventbrite.


Heb je zelf een idee voor een workshop?

Onze workshops worden gegeven in onze winkel in Ter Aar, waar we in ons atelier plek hebben voor 4 tot 6 personen. Wil je iets bijzonders doen, zoals samen jullie trouwringen ontwerpen en maken, een as- of gedenksieraad maken met familie, of met jouw vriendengroep een uniek sieraad maken? We staan open voor jouw plannen en ideeën! Je kunt ons hiervoor bellen of mailen, en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Delen met vrienden