Earparties: het stylen van je oor met meerdere sieraden

Je ziet het steeds vaker: mensen die meerdere piercings in hun oren hebben en deze helemaal op elkaar afgestemd hebben voor een prachtig geheel. Maar…hoe doe je dit? Waar hou je rekening mee, wat wisselt elkaar mooi af? Hoe zorg je ervoor dat een earparty helemaal bij jou past?

1. voor welke stijl ga je?

Wat vind jij mooi? Ga je voor een minimalistische stijl, klein maar fijn? Of juist modern, met wat statement sieraden die lekker opvallen. Of ga je écht over de top, groots en glimmend? Of moeten alle sieraden een steentje hebben voor het ultieme bling-gevoel?
Ga je voor alleen zilver, alleen goud, of een combinatie van beide? Wit goud, rosé? Je mag alles door elkaar dragen, maar een bewuste keuze voor één of meerdere metalen of een bepaalde kleur steen zorgt dan alsnog voor een geheel.
 

2. hoeveel oorgaatjes en piercings heb je?

Heb je maar 1 gaatje? Geen probleem, er zijn ook oorsieraden waarvoor je geen piercing nodig hebt, zoals earcuffs. Merken als Ania Haie hebben verschillende stijlen earcuffs die je leuk kunt combineren met het sieraad dat je uiteindelijk kiest. Je hoeft de cuff alleen maar om je oorlel te klemmen! Geen extra piercing nodig, en je kunt de cuff makkelijk om- of afdoen. Simpele cuffs hebben we in de winkel, de cuffs met zirkonia kunnen we voor je bestellen.

3. hoe style je alle sieraden samen, en waar let je op?

Kies je metaal of metalen

Hou je het graag op alleen zilver, of alleen goud, of doe je het allebei? Het maakt namelijk niet uit of je allebei draagt; het is juist hip om te doen. Alleen bij rosé moet je opletten wat er wel en niet bij staat. Geelgoud is bijvoorbeeld niet mooi bij rosé, witgoud of zilver wel maar het geeft een koeler effect.

Kies een kleur (of juist niet)
Naast de kleur van het metaal kun je ook kijken naar de steentjes die je eventueel gaat dragen in een sieraad. Zo kun je kiezen voor de tijdloze zirkonia, of juist een gekleurde steen zoals een robijn, een parel, of een abalone of emaille plaatje.

Kies een thema
Aan de hand van een thema kun je makkelijk de sieraden kiezen die hierbij passen. Ga je voor een kleur, of wil je bijvoorbeeld de paperclip stijl dragen? Of wil je een kleine sterrenhemel aan je oor creëren door sieraden met sterren, de zon of de maan te combineren?

Wissel af!
Ga voor sieraden die er elk anders uitzien. Een glad oorringetje, een grotere oorring met stenen, een stekertje, een oorhanger. Laat je smaak bepalen wat je mooi vind, maar kijk vooral ook in andere vitrines in de winkel. Zo zie je misschien dat ene sieraad waar je normaliter nooit aan gedacht zou hebben.

Voorbeelden:

  1. Als je één oorgaatje hebt is de keus vaak makkelijk gemaakt; kies voor een oorsieraad die jij mooi vindt, en zoek er een earcuff bij die hierbij past.
  2. Bij twee oorgaatjes en een cuff kun je kiezen voor een steker met een steentje, een lekkere grote oorring, en een bijpassende earcuff.
  3. Bij drie oorgaatjes heb je helemaal de luxe van mixen en matchen: bijvoorbeeld met een steker met een zirkonia, een gouden gediamanteerde oorring (deze is zo geslepen dat het metaal verschillende oppervlakten heeft, waardoor die gaat schitteren zoals een geslepen diamant ook doet), en bijvoorbeeld een oorsteker met een kettinkje eraan.

Ook kun je bij 2 of drie gaatjes kiezen voor een rijtje met oorstekers van ongeveer hetzelfde formaat, maar met allemaal verschillende steentjes erin. Als er maar afwisseling in zit!

Heb je nog meer piercings, zoals een helix of een tragus? Bij de tragus kun je kiezen voor iets kleins maar fijns, of iets met een klein, hangend steentje eraan. Bij de helix kun je denken aan een stekertje met een steentje of bijzondere vorm (een driehoek of buisje bijvoorbeeld), of kun je hier juist een sieraad voor zoeken die zowel in de helix als in één van je piercings in de oorlel gaat.

Kijk om je heen voor inspiratie! Vele BN’ers hebben ook hun oren helemaal uitgedost, zoals make-up artiest NikkieTutorials, of zangeressen Rihanna en Beyoncé. Nikkie heeft vooral een voorkeur voor zilver, witgoud en lekker veel bling die bijna haar hele oor bedekken, terwijl Beyoncé van grote, opvallende sieraden houdt. 

Toch nog een gaatje erbij? Je kunt ze bij ons laten zetten met het Studex System75 systeem. Lees op ons blog meer over oorgaatjes zetten, kijk hier alvast naar de beschikbare modellen die je kunt laten zetten, of maak meteen een afspraak!

Twijfel je toch nog een beetje? In de winkel helpen we je graag om een leuke combinatie te maken! profiteer nu ook van onze actie 3 halen = 2 betalen