"Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens." En als het klokje helemaal niet meer tikt, moet het gerepareerd worden. Dan ben je bij Valentine aan het goede adres! Onze klokkenmaker is expert in het repareren van zowel antieke als moderne klokken. Met wat tijd en geduld krijgt hij vrijwel alle klokken weer aan de praat, zodat je weer kunt genieten van het subtiele tikken van de klok. Heb je een Zaanse klok, Bakregalteur, Comtoise, Friese staartklok, Groningse kortstaartklok Regelateur, Jaarpendule, Franse pendule, Engelse Tafelklok, of iets heel anders? Maakt niet uit, wij helpen graag om de klok weer te laten lopen!

Aan het repareren van klokken kunnen we niet 1, 2, 3 een prijs hangen. Elke klok is namelijk anders, en maakt gebruik van andere onderdelen of mechanieken. Daarom maken wij, als je een klok bij ons brengt, een offerte waarin we inschatten wat de kosten van de reparatie kunnen zijn. Maar het kan heel goed zijn dat we, bij het daadwerkelijke repareren, meerdere problemen tegenkwamen die eerst niet zichtbaar waren. Zodra dat het geval is nemen we contact met je op om te bespreken wat we gaan doen. 

Wat gaan we doen?
  1. Jij komt je klok bij ons brengen. Het sleuteltje en eventuele losse onderdelen van de klok neem je weer mee terug. In de winkel maken we een reparatiebon aan met alle gegevens van de klok: wat voor soort klok is het, wat voor materiaal is het, zitten er al beschadigingen op, en wat het probleem is. 
  2. Onze klokkenmaker maakt, aan de hand van jouw beschrijving en van de oppervlakkige gebreken die hij kan zien, een offerte. Met deze offerte kun je akkoord gaan of niet (bij het laatste rekenen we wel onderzoekskosten, deze worden bij akkoord gewoon in de eindprijs verrekend). 
  3. Bij akkoord gaat onze klokkenmaker aan de slag in zijn atelier, waar hij het klokmechanisme voorzichtig uit elkaar haalt en de klok laat lopen, om uit te vinden waar het probleem zit. Stap voor stap gaat hij alle onderdelen na, en kijkt hij waar het probleem of de problemen zitten, en probeert de fout op te lossen zodat het klokje weer netjes gaat lopen. Als hij meer problemen tegenkomt dan origineel is afgesproken met jou, dan neemt hij contact met je op om volgende stappen en bijkomende kosten te vermelden.
  4. Een klok is een ingewikkeld mechaniek, waar veel tijd en geduld voor nodig is om het te repareren. Het kan dus even duren voor de klok weer bij je op de muur hangt of op de kast staat! Deze tijd staat wel garant voor de kwaliteit van de reparatie, maar we kunnen niet precies inschatten hoeveel tijd er in gaat zitten.
  5. Zodra onze klokkenmaker de klok weer aan het lopen heeft, plaatst hij het terug in de kast en zorgt ervoor dat de klok weer netjes gaat lopen. Per mail of telefoon nemen we contact met je op om te laten weten dat de klok klaar is, en kun je het komen ophalen in de winkel.
Wil je meer weten over ons proces, of wil je advies? Neem dan even contact met ons op, dan helpen we je graag verder!