Ringen voor speciale gelegenheden
Er zijn verschillende soorten ringen om speciale momenten mee vast te leggen: Memoire, Solitaire en uiteraard trouwringen. Vooral de eerste twee wekken nog weleens vragen op: wat is een Memoire of Solitaire ring eigenlijk, en wanneer gebruik je ze?

 

Memoire ringen
 

Zoals de naam aangeeft, is een memoire ring speciaal voor memorabele gelegenheden die je wilt koesteren. Een jubileum, een feestdag, speciale momenten tussen jouw partner en jou. Een Memoire ring legt zo'n moment vast in een sieraad dat je altijd kunt dragen.

 

Memoire ringen kunnen van alle metalen gemaakt worden, en hebben een rij stenen die allemaal eenzelfde formaat hebben. Dit symboliseert de eeuwige liefde, een constante leidraad in jullie relatie.

De stenen kunnen helemaal rondom de ring zitten, maar er kan ook gekozen worden voor een Memoire ring met stenen alleen aan de bovenkant. Dit laatste wordt vaak gedaan omdat het comfortabeler is om te dragen.

 

Solitaire ringen
 

Een Solitaire ring is een ring waar 1 steen op zit, meestal een briljant. Dit is de ring waarmee aanzoeken gedaan worden! De steen glimt, straalt, net zoals diegene waaraan de ring gegeven is. Een pronkstuk van jullie liefde!

 

Hoewel er meestal één diamant op een Solitaire ring zit, kun je de ring helemaal persoonlijk maken. Zo kun je het metaal laten graveren, een effect in het metaal laten slaan, of kiezen voor een ring met een aantal kleine briljanten om de grote steen nog meer op te laten vallen! Of wil je liever een speciale steen laten zetten? Geen probleem, vrijwel alles kan geregeld worden. Valentine Juwelier geeft je hierover graag advies.

 

De opties voor zowel een Memoire ring als een Solitaire ring zijn oneindig. Valentine Juwelier is een officiële dealer van Aller Spanninga, een Fries bedrijf in Joure dat zich specialiseert in alle ringen voor speciale gelegenheden zoals verloven en bruiloften.

Ik weet de ringmaat van mijn partner niet...

In dat geval zijn er twee opties: 
1. neem stiekem een ring mee die jouw partner op dat moment niet draagt maar wel past. Deze meten we dan in de winkel op zodat we de juiste maat voor je kunnen bestellen!
2. In onze winkel liggen voornamelijk dummies van de Aller Spanninga ringen die we verkopen. Mocht je een keus gemaakt hebben, dan koop je de ring wel maar krijg je een dummie van ons mee. Als jouw partner de ring mooi vindt en de juiste maat zelf weet of een ring meegeeft aan je, dan kom je weer terug naar de winkel met de dummie en bestellen wij de échte ring voor je in de juiste maat!

 

Trouwringen
 

En dan de grootste stap in jullie relatie...daarvoor hebben jullie trouwringen nodig! Trouwringen zijn persoonlijk, en kunnen helemaal naar jullie smaak gemaakt worden. Willen jullie een steen of juist niet, een speciaal effect in het metaal zoals hamerslag, of liever iets met een elegante lijn van twee metalen?

 

Deze opties lopen we bij Valentine Juwelier graag met jullie samen door. Onder het genot van een hapje en een drankje laten we je onze modellen zien, en helpen we jullie de perfecte trouwring te ontwerpen door middel van de 3D-modellen van Aller Spanninga. Zo kunnen we jullie direct laten zien hoe jullie trouwringen eruit gaan zien!


Wil je alvast inspiratie opdoen? Aller Spanninga zet regelmatig prachtige voorbeelden van hun werk op Instagram! Hun gehele collectie is te vinden op de site van Aller Spanninga, waar je ook alvast de modellen kunt aanpassen om te zien wat jullie mooi vinden. Wij zijn een officiële dealer van Aller Spanninga ringen en kunnen alle modellen met jullie wensen voor jullie bestellen.

Wil je alvast een afspraak maken om ringen uit te zoeken bij Valentine Juwelier? Je vind hier onze afsprakenplanner. 
Je kunt bij ons een speciale afspraak maken met een hapje en een drankje inbegrepen!