Zelf leren een sieraad te maken?

Wil je jouw eigen zilveren sieraad maken, of zoek je een écht persoonlijk cadeau?


Dan is het volgen van een workshop bij Valentine Juwelier een leuk idee!  Wij verzorgen verschillende workshops
zilveren sieraden smeden, zoals het maken van je eigen zilveren ring, hanger of plaatarmband.         
                             
Een leuk idee voor een verjaardag, bijvoorbeeld voor een zus, vriendin of collega die 50 jaar wordt. Een reünie, familiedag,
vrijgezellenfeestje, personeelsfeestje of gewoon zomaar zonder reden!

Een uniek sieraad maken waar er maar één van is

Je maakt een ring, hanger of plaatarmband met behulp van een standaard model waar je, in overleg met de goudsmid, je eigen draai aan kunt geven. De vorm nét even anders, een gravure erin laten zetten, er zijn ontzettend veel mogelijkheden!

Het is ook mogelijk om een herinneringssieraad met elkaar te maken. Zo kun je met elkaar stilstaan bij een overleden dierbare, en hem of haar in alle eer herdenken. Met een eigengemaakt zilveren sieraad draag je je jouw dierbare voor altijd symbolisch dichtbij je. Een tastbare herinnering aan die ene, speciale persoon. Alle cursussen en workshops worden gegeven onder deskundige begeleiding van gediplomeerde Meester Goudsmid Erik Swaab en/of Sidney van Luijn.

Cursus edelsmeden basis

Lijkt het je leuk om het vak van de goudsmid in te duiken en zelf sieraden te leren maken? Met deze basiscursus goudsmeden ga je dit leren! In ons atelier leer je werken met verschillende materialen. Zo begin je met zagen en vijlen op een hard metaal om gevoel te krijgen voor de materialen waar je mee gaat werken, en daarna stap je over op smelten en solderen. Je leert om te gaan met verschillende smelttemperaturen. Je begint met 4 vlakken uit te zagen en te bewerken. Daarna ga je deze als een vierkant blokje in elkaar solderen. En dan mag je beginnen met jouw eigen sieraad! Dit kan een zilveren of gouden ring zijn (of beide!) die je zelf gaat ontwerpen. Laat je fantasie in de vrije loop! Maak je een geheel eigen ontwerp, of gebruik je een ander sieraad als inspiratie?

De kosten voor de basiscursus zijn €334,59. Voor €85,50 kun je ook gereedschappen (een zaagje, vijlen, etc.) aanschaffen zodat je ook thuis aan de slag kunt.


Klik hier voor meer informatie en om tickets te bestellen! Je kunt je ook in de winkel aanmelden en betalen bij aanvang. 

Bekijk hieronder een aantal sieraden die onze cursisten gemaakt hebben:

Cursus edelsmeden gevorderd

Heb je al ervaring met het maken van sieraden, en wil je nét een stapje verder? Volg dan de gevorderden cursus edelsmeden! Hier leren we je om een steen te zetten in een kast, en een sieraad te gieten met de Delftse Methode, waarbij je met klei een vorm maakt en deze vervolgens volgiet met zilver of goud. Dit kan van alles zijn, zoals een bijzondere munt, een takje of bloem, of iets wat je zelf bedacht hebt. Intussen ga je een ontwerp bedenken die je wilt maken, waarbij je één van de nieuw geleerde technieken gebruikt of deze combineert!

De kosten voor de basiscursus zijn €334,59.

Klik hier voor meer informatie en om tickets te bestellen! Je kunt je ook in de winkel aanmelden en betalen bij aanvang. 


 

Workshops zilveren sieraden maken

Workshop zilveren sieraad maken (2 uur)

Tijdens deze workshop ga je een eigen hanger, plaatarmband of oorhanger maken. Onder het genot van een hapje en drankje ga je met de materialen uit ons atelier aan de slag om jouw eigen unieke sieraad te maken! Zagen, slijpen, hameren...van alles komt aan bod! 

Deze workshop duurt twee uur, wij geven deze workshops op vrijdagen, zaterdagen en enkele zondagen. 
Op Eventbrite kun je deze activiteit plannen en veilig tickets aanschaffen!


Voorbeelden: gemaakte items workshop
 

Workshop zilveren sieraad maken (4 uur)

Tijdens deze workshop mag je jouw eigen idee verwerken in een ring, armband of oorhanger. Met de materialen uit ons atelier ga je zagen, slijpen en hameren om zo jouw idee tot een uniek, zilveren sieraad te maken!
Wij geven deze workshop op vrijdagen, zaterdagen en enkele zondagen.

Op Eventbrite kun je deze activiteit plannen en veilig de tickets aanschaffen!

Wil je iets bijzonders doen tijdens deze 4 uur, zoals een gedenksieraad maken? Neem dan even contact met ons op!Workshop besteksieraad maken

Tijdens deze workshop verander je (zilver) bestek in een sieraad. Dit kan een armband of een hangertje zijn, dat is helemaal aan jou! Onder begeleiding van onze smid ga je aan de slag om een vork, mes, of (thee)lepel om te vormen en een nieuwe functie te geven als sieraad. Wij geven deze workshop op donderdags, en de locatie is helemaal aan jou! Wil je het in onze werkplaats doen, of liever ergens in een park, op school, of thuis in de tuin? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Heb je zelf een idee voor een workshop?

Onze workshops worden gegeven in onze winkel in Ter Aar, waar we in ons atelier plek hebben voor 4 tot 6 personen. Wil je iets bijzonders doen, zoals samen jullie trouwringen ontwerpen en maken, een as- of gedenksieraad maken met familie, of met jouw vriendengroep een uniek sieraad maken? We staan open voor jouw plannen en ideeën! Je kunt ons hiervoor bellen of mailen, en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Delen met vrienden